Fietsroute-1-2 - Han Ruder

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Fietsroute's
FIETSROUTE ca. 30 Km.: Route in PDF
*De start is bij het VVV kantoortje in het centrum van Bergen. Via de Ruïnekerk (1) en de Pilaren (2) gaat u door de Raadhuisstraat richting Bergen aan Zee. U passeert nu het museum Kranenburgh (3) (dat aan u rechterhand ligt) Bij de wegbewijzering linksaf het bos in. Aan het einde even links aanhouden en nu rechtsaf de verharde weg op. (Sluislaan) Duinstreek route volgen, bij de splitsing links aanhouden de Voert (3a) in. Deze helemaal uit fietsen. Aan het einde de weg over steken (goed opletten) en links afslaan richting Egmond aan de Hoef. Tegen over Gasterij (4) Het Woud de duinen in. (Hier kunt u een dagkaartje kopen, wat nodig is om in de duinen van het waterwingebied te fietsen) Na een prachtig tochtje in de duinen (5) komt u in Bergen aan Zee aan. Nu linksaf de Parkweg op.Via de rotonde (6) de boulevard op en deze helemaal af fietsen langs het Zeehuis (7) de duinen weer in (geen kaartje kope die heeft u al.) Bij de splitsing gaat u recht door richting Camperduin, Groet 8,8Km. Na een klein tijdje fietsen komt u langs een bord met de tekst: Welkom bij Staatsbos beheer Schoorl. Aan het einde komt u bij een T splitsing. Hier gaat u linksaf richting Hargen aan Zee (Dit is de Dr. van Steijnweg) (8). Na een stukje fietsen komt u een bord tegen met links een zij weggetje (De Kerf), als u dit in fietst en dan een klein stukje te voet gaat heeft U een prachtig uitzicht over de Parnassia vallei U fietst weer verder. Aan het einde van de Dr. van Steijnweg gaat u linksaf de Schoorlse Zeeweg op richting Hargen aan Zee. Bij de zendmast in Hargen aan Zee gaat u rechtsaf langs de fietsenstalling en de parkeerplaats richting Hargen. U fietst nu op het fietspad van de Harger Zeeweg. Bij de kruising rechts afslaan richting Hargen. Bij de splitsing links aanhouden (9). Nu bij het kruispunt rechtsaf en meteen weer linksaf. Bij de T kruising recht door gaan en na een klein stukje rechtsaf slaan richting Schoorl. U fietst nu langs het Witte kerkje (10), de weg blijven volgen richting Schoorl. Bij een ingewikkelde en drukke kruising gaat u richting Schoorl (0,7Km) cq. Bergen (5.0Km.). Het fietspad gaat licht omhoog en eindigt met een scherpe bocht naar links.Hierna rechtsaf naar het pleintje rechts aanhouden. U ziet nu het speelduin met links Honky Tonk (11). Hier gaat u langs richting Bergen, Alkmaar (fietspad). Na even fietsen de drukke weg Schoorl richting Bergen op. Na ongeveer 2 Km. rechts aanhouden het fietspad weer op. Aan het einde van het fietspad de weg oversteken richting Bergen 1,8 Km., De Fransman 4,3 Km. Aan het eind linksaf richting centrum Bergen. Nog even en u bent weer waar u begonnen bent en de prachtige fietstocht is ten einde.


Fietstocht door de duinen naar Wijk aan zee. De lengte is ± 27 KM. Route in PDF
*Vertrek vanaf het NS “Station Centraal Alkmaar” (1)
Als u naar het station kijkt, gaat u links de “Stionsweg” op. Aan het einde gaat u rechtsaf U passeerd het “Regionaal Archief” (2) en dan het spoor onderdoor. U fietst via het stoplicht de brug over naar de rotonde “Bergermeer” (3). U neemt dan de 2e afslag. Voor de brug gaat u rechtsaf het tunneltje onderdoor, even voorbij het tunneltje gaat u linksaf het bruggetje over en volgt u het fietspad (“Olympiapad”). Aan het einde van het fietspad gaat u linksaf de weg op (“Olympiaweg”).
U fietst nu langs de “Hocky”velden, bij het C.B.R. links aanhouden. Aan het einde van de weg steekt u over en gaat linksaf en rechtsaf, langs de ijsbaan (“de Meent”). U ziet nu een klein bruggetje, u fietst hier overheen. Aan het einde van het fietspad gaat u rechtsaf het boeren landweggetje
(de “Meerweg”) op richting “Egmond aan de Hoef”. Aan het einde van de “Meerweg, “Oude Hoeverweg” gaat u links af de “Hoeverweg” op en volgt het fietspad. Nadat u het tunneltje heeft gepasseerd, houd u links aan en volgt u het fietspad (“Slotweg”). U fietst nu langs de “fundamenten van het kassteel” (4) en u fiets verder door het dorp. Aan het einde van de “slotweg” gaat u linksaf de “Herenweg” op. Na zo’n 100 meter gaat u rechtaf de “Egmonderstraatweg” (zie plattegrond)(5) op, na ± 500 meter gaat u links af (U steekt de weg dan over) de duinen in (“Van Oldenborghweg”). Na een tijdje fietsen rechts aan houden (kaartje kopen “Van Oldenborgweg” volgen)(6). Bij de kruising recht door de “Steringweg op fietsen. Bij de volgende T splitsing rechtsaf De “Van Oldenborgweg” volgen. Na kilometers fietsen steekt u de “Zeeweg”over en vervolgt de fietstocht via de “Van Oldenborgweg”, op een gegeven moment ziet u aan de rechterkant het “Infitratiefilter Bakkum” (7) de “Van Oldenborgweg blijven volgen. Na een tijdje fietsen gaat u rechtsaf, dit is ook de “Van Oldenborgweg”
De“Zwarteweg”op.Daarna de “Meeuwenweg”inslaan. De “Meerweg op en dan weer de “van Oldenborgweg op richting “Wij aan Zee”

 
 
 

        


Link naar Mobiel
 
 
Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu